2010. október 7. Svéd vendég Gyülekezetünkben

 2010. október 7-én érkezett Gyülekezetünkbe Dr. Stig Hedström (Svédország), keresztény pszichológus, lelkipásztor és misszionárius.

 

Svéd vendégünk nem egyedül jött, elkísérte magyarországi útjára, és így Ózdra is felesége, Marianne, továbbá velük együtt érkezett Chernel Gyula misszionárius is, aki 1989–90-ben jelentős szerepet vállalt Gyülekezetünk új imaházának felépítésének megszervezésében, a svéd pünkösdiekkel és a Vrigstad-i testvérgyülekezettel való kapcsolattartásban.

Az esti órákban istentiszteletet tartottunk, amelyen – a szokatlan időpont ellenére is – több mint 70 fő gyűlt össze.

Benedek Zsolt lelkipásztor köszöntő szavai, és a dicsőítő csoport szolgálata után Chernel Gyula köszöntötte a Gyülekezetet. Röviden szólt az eltelt 20 esztendőről, amióta nem láthattuk őt.

Isten Igéjét Dr. Stig Hedström hirdette, a tolmácsolást Chernel Gyula végezte. A mélyen szántó üzenet megérintette a jelenlévőket. Ebben közrejátszott az is, hogy több olyan gondolat is elhangzott, amellyek az elmúlt  időszak igehirdetéseiből visszacsenghettek.

Másnap – október 8-án – az EPK Bánhorváti Gyülekezetébe látogattak vendégeink, ahol az úgyszintén igehirdetéssel szolgáltak a zsúfolásig megtelt imaházban.