2010. augusztus 24–31. Látogatás Svédországban

Gyülekezetünk lelkipásztora és felesége 2010. augusztus 24–27. között a háromévente megrendezésre kerülő Pünkösdi Világkonferencia (Pentecostal World Conference [PWC]) résztvevőiként Stockholmban tartózkodtak, augusztus 28–31. között pedig Vrigstad város pünkösdi gyülekezetében vendégeskedtek.

 

A Pünkösdi Világkonferencián a világ különböző pontjairól érkezett, neves pünkösdi előadók szolgáltak. Napközben tanítások és szemináriumok, esténként istentiszteletek zajlottak. Az igehirdetők között volt Reinhard Bonnke (USA), afrika evangélistája, valamint Brian Houston az ausztráliai Hillsong Gyülekezet pásztora is.

A népes magyarországi küldöttség összességében bőséges és építő tapasztalatokkal gazdagodott.

A Konferenciát követően Benedek Zsolt és Mónika, Gyülekezetünk svédországi testvérgyülekezete, a Filadelfiakyrkan meghívására Vrigstadba látogatott, ahol találkoztak a Vrigstad-i Gyülekezet vezetőségével és tagjaival, és sokakkal azok közül, akik 19891990. között Gyülekezetünk imaházának építési munkálataiban szerepet vállaltak.

Augusztus 29-én, vasárnap  az istentiszteleten átadták Gyülekezetünk köszöntését, és szeretetteljes meghívását egy viszontlátogatásra, Ózdra. Az istentiszteletet bemerítési ünnepség követte, ahol a helyi lelkipásztor két keresztelendőt merített alá a város melletti tó vizében.

Bár a két várost és gyülekezetet másfélezer kilométer választja el, igen érdekes hasonlóságok fedezhetőek föl a hitélet és a gyülekezeti gyakorlat terén, ez derült ki a Vrigstad-i Gyülekezet lelkipásztorával, Christer Askevikkel folytatott beszélgetések során.