2010. június 27. Látogatás Kassán

2010. június 27-én háromtagú gyülekezeti küldöttség utazott Kassára (Košice, Szlovákia), hogy meglátogassák az Apostoli Egyház Kassai Gyülekezetét.

A látogatást hosszabb előkészítő szakasz előzte meg, mely végül sikeresen lezárult és ennek eredményeként Benedek Zsolt lelkipásztor, Kovács Béla presbiter és Nagy István, a találkozó koordinátora képviselte Gyülekezetünket a Kassai Gyülekezet istentiszteletén.
(A mobiltelefonnal készített fotók minőségéért elnézést kérünk!)

A Szlovák Apostoli Egyház az Assemblies of God nemzetközi egyházszervezet tagegyháza, miként Közösségünk is, így hitelvi alapokban nincs eltérés a két gyülekezet között.

Az 500 tagot számláló Kassai Gyülekezet istentiszteletén Benedek Zsolt mutathatta be röviden a küldöttséget valamint Gyülekezetünket.

"Igen nagy szeretettel és barátsággal fogadtak bennünket a kassai testvérek és a Gyülekezet pásztorai. Az összejövetel légköre, stílusa lényegében hasonló az EPK Ózdi Gyülekezetéhez, így lényegében otthon érezhettük magunkat, azt leszámítva, hogy minden szlovák nyelven zajlott. A kassai testvérek gondoskodtak azonban tolmácsról is, így a nyelvi akadályokat is leküzdöttük." – nyilatkozta Benedek Zsolt lelkipásztor.

A délutáni órákban Gyülekezetünk küldöttsége és a Kassai Gyülekezet lelkipásztori karából három pásztor – köztük a Gyülekezet vezető lelkipásztora – tartott megbeszélést, ahol testvéri-baráti légkörben egyeztettek – többek között a két gyülekezet további kapcsolattartásáról.

A Szlovák Apostoli Egyházról bővebben (szlovák nyelven): www.acsr.sk
Az Apostoli Egyház Kassai Gyülekezetéről bővebben (szlovák nyelven): www.acskosice.sk