Szlovák vendégek gyülekezetünkben

 

2014. november 9-én vasárnap, a délutáni istentiszteletre a Szlovák Apostoli Egyház Kassai Gyülekezete szolgálócsoportja érkezett gyülekezetünkbe.

 

A Kassai Apostoli Gyülekezetet vezető ötfős lelkipásztori karból ezúttal ketten látogattak hozzánk: Ján Liba vezető-lelkipásztor és Igor Láslofi lelkipásztor. Elkísérte őket a kassai gyülekezet egyik dicséretvezető csoportja is, akik ifjabb Tibor Farkaš koordinálásával a zenei szolgálatot, Istenünk magasztalását vezették.

Igor Láslofi magyar nyelven mondta el megtérésének történetét és szólt a jelenlegi szolgálatáról is, melynek nyomán az utóbbi években több gyülekezetet is plántáltak Kelet-Szlovákia szerte.

Ján Liba igehirdetésében a Lukács 15. fejezete alapján arról beszélt, hogy bárki lehet elveszett, még akkor is, ha a házban van, ha a gyülekezethez tartozik. A tékozló fiú bátyjának példázata nyomán rámutatott a helyes és helytelen attitűdre a visszafogadás, elfogadás tekintetében. Hála, öröm és bizalom szükséges ahhoz, hogy ne legyen senki elveszett.

Az igehirdetést követően számosan éltek a felkínált lehetőséggel és személyes imakérésüket megfogalmazva jöttek előre a pulpitushoz, ahol a jelenlévő lelkipásztorok imádkoztak értük.

Szlovák nyelvről Kaló Tünde tolmácsolt.