Missziós vasárnap


2014. február 16-án Ózdra látogatott a kongói segélyprogram vezetője, Béres János lelkipásztor, akit elkísért felesége, valamint Durkó Zsolt operatőr, a Kongóban forgatott beszámolófilmek készítője.

 

Ezen a napon országszerte missziós vasárnapot tartottak a Magyar Pünkösdi Egyház gyülekezetei. Ez alkalomból érkeztek missziós beszámolóra vendégeink.

A délelőtti istentiszteleten imádkoztunk egyházunk missziós terveiért, majd meghallgattuk Kriston Rózsa, az MPE Bánhorváti Gyülekezete ügyvivő presbiterének szavalatát. Ezt követően Béres János részletesen beszámolt januári kongói útjukról, valamint az elmúlt héten végbement maláriarohamáról, amely kis híján végzetesnek bizonyult. Igehirdetésében kiemelte, hogy az Úr Jézus elhív az üdvösségre, de továbbküld a misszióba, ennek azonban előfeltétele, hogy mindenekelőtt Vele legyünk.

A délutáni istentiszteleten egy rövid részletet láthattunk a készülőben lévő 2014-es kongói úti filmből, majd ismét az igehirdetés következett, amelyben Béres János rámutatott arra a tényre, miszerint a keresztény ember az Úr Jézus nagyköveteként él a világban, képviselve Isten országát. Ennek hogyanjáról, feltételeiről és áldásairól is szólt. A prédikációt követően a 2013-ban készült kongói filmbeszámolót tekinthették meg a jelenlévők.