Jean-Michel Pannier Ózdon

 

2013. november 8–10. között Gyülekezetünk meghívására Ózdon tartózkodott Jean-Michel Pannier drogprevenciós előadó és igehirdető.

 

Franciaországból érkezett vendégünk szenvedélybetegek és más, szociális szükséghelyzetben lévő emberek, valamint fiatalok, drogprevenciós és ifjúságvédelmi szakemberek előtt is beszélt élettörténetéről, a drogok, az alkohol és a depresszió bilincseiből való szabadulásáról.

Jean-Michelt elkísérte felesége, Daniéle, valamint Jánosi Ferenc lelkész, addiktológiai konzultáns, az MPE Ifjúság- és családépítő Szolgálata vezetője. A tolmáncsolás áldozatos munkáját Martini Zsolt francia-nyelvtanár végezte.

November 8-án, pénteken vendégeink ellátogattak az ÓTSZEGYII szenvedélybeteg-ellátó intézményébe, ahol a gondozottak, valamint más intézményekből érkezett szakemberek is meghallgatták Jean-Michel előadását. A zsúfolásig megtöltött előadóteremben a gondozottak egyre figyelmesebben hallgatták a külhoni előadót, majd személyes beszélgetésben kértek tanácsot és számosan imatámogatást is. Eközben Gyülekezetünk Szociális Munkacsoportjának tagjai szendvicsekkel és frissítőkkel kínálták meg a jelenlévőket.

November 9-én, szombaton délután a fiatalokat célozta meg Jean-Michel és Daniéle szolgálata. A Tini Party elején a tini-ificsoport zenészei és énekesei szolgáltak, majd Daniéle énekelt előbb szólót, majd férjével együtt duettet. Jean-Michel őszinte egyenességgel beszélt korábbi életmódjáról és elkötelezett, hitelesen tanúskodó, Krisztust bemutató életre buzdította hallgatóit.

Novmeber 10-én, vasárnap, mind délelőtt, mind délután Jean-Michel hirdette Isten Igéjét Gyülekezetünk imaházában. A személyes bizonyságtétel, valamint a hirdetett Ige eredményeként a délutáni összejövetel után számosan kérték, hogy a francia vendég imádkozzon értük. Jean-Michel szolgálati elkötelezettségét szépen szemléltette, hogy miközben az összejövetel végéről a hívek lassanként elszivárogtak, a francia igehirdető addig imádkozott a megtérőkért, gyógyulásra vagy szabadulásra várókért, amíg csak egy valaki is volt, aki ezt igényelte.
Az áldott, erőteljes, gyógyulást eredményező imaközösség után vendégeink autóba ülve Budapestre utaztak, hogy onnan tovább folytassák újtukat Franciahon felé.