Gyermektábor

 

2013. június 25–30. között Gyülekezetünk gyermektáborozást szervezett.

 

Több mint 40 gyermek vett részt az ötnapos, programgazdag pünkösdi gyermektáborozáson, amelynek imaházunk adott otthont. A táborozók közel negyede először járt a pünkösdi imaházban és tíznél is több volt azok száma, akik szponzorcsaládok jótékonyságának köszönhetően tölthette tartalmasan ezeket a napokat. Gyülekezetünk minden táborozó számára 50%-os támogatást biztosított.

A szervezők ötletes programokkal kötötték le a gyermekek figyelmét, akik a rossz idő miatt többször beszorultak az épület falai közé, de senki nem unatkozott.

A lelki üzenetek központi témája az olaj volt. Milyen olajat használtak a bibliai időkben, és mire alkalmazták? A különböző Ó- és Újszövetségi történetek alapján többek között ezekre a kérdésekre is keresték a választ.
Sok új éneket, és számos igeverset tanultak meg a gyerekek, amelyek – a szervezők hite és reménysége szerint is – hosszútávú útravló lesz a táborozóknak.

Egyik napon autóbuszos kirándulásra indultak a résztvevők a közeli Sajómercsére, ahol bőséges élményanyag várta őket. Mindenki átélhette a lovaglás izgalmait, de bőven volt lehetőség kézműves tevékenységekre is, úgymint gyöngyfűzés, batikolás. Voltak, akik az íjjászatban találták meg a kikapcsolódás lehetőségét, mások pedig a tanyán föllelhető szerszámok és eszközök felhasználásával ismerkedtek.
A nap programjában helyet kapott még a sétakocsikázás, amelyet egy helybéli fogathajtó versenyző biztosított a táborozóknak.

Az ismerkedésben, lelki feltöltődésben és kitűnő tábori élményekben gazdag napok múltával, kissé fájó szívvel bontottak tábort a résztvevők, kifejezve abbéli reményüket, hogy jövőre ismét hasonlóan élménydús napokat tölthetnek majd együtt.