2012. október 31. Kadarkúti Jubileum

2012. október 31-én ünnepelte megnyitásának 25. évfordulóját Egyházunk kadarkúti Szeretetotthona. Ez az alkalom egyben a kadarkúti Somssich kastély (Vóta kastély) fennállásának 100. évfordulója is volt.

A jubileumi ünnepségre Bodrogon került sor, minthogy a kastélyépület 2012. február 13-án egy tűzeset során olyan súlyosan megsérült, hogy a Szeretetotthon lakóit máshová kellett költöztetni (jelenleg is zajlik a kastély újjáépítése).

Az ünnepélyen az illetékes minisztérium képviselője, Egyházunk elnöksége, Kadarkút polgármestere, Bodrog önkormányzatának több képviselője, a menedékotthont biztosító Baptista Egyház helyi lelkésze, a környékbeli szociális intézmények képviselői, valamint számos lelkipásztor és szolgálattevő gyűlt össze, hogy a gondozottakkal együtt emlékezzen meg az elmúlt negyedévszázadról.

Köszöntők, énekek, beszámolók, visszaemlékezések, bibliai gondolatok, igehirdetés, szavalat és igen bensőséges, szinte családias hangulat együttesen nyújtotta a feledhetetlen élményt. Örömteli pillanat volt, amikor Óvári Róbert intézményvezető lelkész bemutatta az újjáépülő kastély és Szeretetotthon látványtervét.

Kadarkút város szülötte, Somogyi Szántó Béla festőművész 2004-ben alkotta meg a Somssich kastély Kadarkúton című festményét, amelyet a tűzeset után árverésre ajánlott föl Egyházunk számára, hogy az így keletkező bevétellel is az épület újjáépítését lehessen támogatni.

Az aukció eredményhirdetése szerint a festmény az MPE Ózdi Gyülekezete birtokába került. A festményt a jubileumi rendezvényen adta át Óvári Róbert intézményvezető a Gyülekezetünk képviseletében megjelent Benedek Zsolt lelkipásztornak.

A festmény azóta Gyülekezetünk imatermének falát díszíti.

 

Published in