2012. szeptember 30. Hálaadónap

 

2012. szeptember 30-án, vasárnap tartotta Gyülekezetünk ez évi hálaadónapját.

 

A szépen díszített terembe kora reggeltől folyamatosan érkeztek a résztvevők, és az istentisztelet kezdésére, mintegy 380 főre emelkedett a jelenlévők létszáma.

Az összejövetelt Gyülekezetünk lelkipásztora nyitotta meg, bemutatva azt a kézi munkával készített, öntött, hétágú gyertyatartót, amelyet az MPE Isaszegi Gyülekezete ajándékozott Gyülekezetünknek, megköszönve az ózdi csoport szolgálatát.
Hálaadó istentiszteletünk áldáskérő imáját Simon Géza, az MPE Nekézsenyi Gyülekezetének lelkipásztora mondta el.


Hálaadónapunkon vendégszolgálatra ezúttal az MPE Székesfehérvári Gyülekezetét hívtuk meg, akik a paksi házicsoportjuk tagjaival kiegészülve vezették az Úr dicséretét, amelyben mind délelőtt, mind délután széles és színes zenei szolgálattal örvendeztették meg az ünneplő gyülekezetet. Az elhangzó bizonyságtételek is további hálaadásra adtak okot.


Isten Igéjét Simon István, a Székesfehérvári Gyülekezet lelkipásztora hirdette mindkét istentiszteleten. Az igehirdetés kétrészes volt, és a két összejövetel együttesen tárta a hallgatók elé az áldozat, az ima, a hála és Isten megjelenésének összefüggését. Simon István átéléssel teli prédikációjában kifejtette, hogy ha Isten megjelenésére várunk, akkor mindenekelőtt áldoznunk kell, még akkor is, ha előbb szívesebben élnénk át Isten szabadításának elérkezését. A prófétikus elemeket sem nélkülöző igehirdetés igen nagy hatást gyakorolt az Úr szavára figyelő hívőkre.

A délutáni istentisztelet végén a fehérvári lelkipásztor előrehívta azokat, akik gyógyulásra, életváltozásra vártak. Az imádkozás során is több esetben tapasztalhatták az imádságot kérők, hogy Isten konkrét üzenetet bízott szolgájára életükkel kapcsolatosan.

Az egész napos összejövetel este hat órakor ért véget, de a megjelenteknek nem kellett éhezniük, hiszen az ebédszünetben finom ebéd és házi készítésű sütemények indították hálára a résztvevőket.