2012. április 13–14. Krisztus Iskolája Konferencia

 

2012. április 13–14-én került sor Gyülekezetünk imaházában a Krisztus Iskolája (School of Christ [SOC]) 3. Országos Konferenciájára.

 

 

Az eseményre mintegy 90 fő gyülekezett össze az ország különböző pontjairól, de a résztvevők közel fele Gyülekezetünkből érkezett.

A kétnapos rendezvény igen komoly elvárásokat támasztott a jelentkezők irányában, de ezzel együtt bőséges lelki áldást ígért.
Az egészen egyedi módon szervezett konferencia 48%-át tette ki az imádság, míg a maradék 52%-ban kapott helyet az igehirdetés-tanítás és az Úr dicsérete.

A rendezvényt D. Nagy Tamás lelkipásztor, a SOC magyarországi képviselője nyitotta meg, majd sor került a konferencia központi elemére, az imádságra. Először kisebb csoportokban imádkoztunk, aztán dicsőítettük Jézus Krisztust a helyi dicsőítő csoport vezetésével.

Az igehirdetéseket és tanításokat Lee Shipp lelkipásztor, a SOC európai vezetője tartotta. A tolmácsolás szolgálatát Adamik László sarkadi lelkipásztor végezte.

Napközben többször is volt lehetőségünk hosszabb, 45–60 perces egyéni elcsendesedésre, imádságra, lelki oltár építésére Isten előtt.
Személyes tapasztalatom szerint, amit egy-egy ilyen imádság közben föltártam Isten előtt, a következő tanítási blokkban már konkrét választ is kaptam rá. Még 23 éves keresztény múlttal is felüdítő, egyben izgalmas, ahogyan az Úr szinte azonnali módon és közvetlenül üzen.

Az első este 10 órakor ért véget a program, de másnap reggel 7-kor már egyórás egyéni csendességgel kezdtünk, amit közösen elköltött reggeli követett.

A szombat délutánig tartó eseménysorban helyet kapott Lee Shipp pásztor egyik munkatársa is, aki jó bizonyságtételével és buzdításával újabb lelki áldáshoz juttatta a jelenlévőket.

A kétnapos konferencia végén kifejeztük köszönetünket a felrázó, megelevenítő és cselekvésre késztető rendezvény áldásaiért a SOC európai vezetőjének. Többek között egy festményt adományoztunk számára, amelyet Gyülekezetünk tagja, Tóthné Kocska Orsolya alkotott.