2011. augusztus 1–7. Impact Borsod evangélizációs hét

2011. augusztus 17. között került megrendezésre az ImpactBorsod regionális evangélizációs hét.

 

A program előzménye volt az ImpactNow 2011. Missziós Konferencia és Evangélizációs Nap, amelyet az Pünkösdi Európai Misszió (PEM), valamint annak ifjúsági szervezete (PEFY), és Egyházunk Tinimissziója (ChrisTeens) rendezett meg Gödöllőn és Budapesten július utolsó hetében. Ezen az eseményen közel ezer külföldi és hazai pünkösdi fiatal vett részt.

Az ImpactBorsod program Gyülekezetünk Tini–Ifi csoportja és egy nemzetközi csoport, összességében közel félszáz fiatal megmozdulásával valósult meg.

A programok túlnyomó részét a helyi fiatalok biztosították és szervezték, míg a finn, német és brazil fiatalokból álló csoport segítette, kiegészítette az evangélizációt, biztosítva az igei szolgálatot is.

Az evangélizációs hét programja július 31-én, Gyülekezetünk vasárnap délutáni istentiszteletén a külföldi csoport bemutatkozásával kezdődött.

Augusztus 1-jén egy csapatépítő tréning keretében Egerbe kirándultunk, hogy az immáron 4 nemzetiségű csoport összeszokhasson.

Augusztus 2-án, kedden, az MPE Bánhorváti Gyülekezetével közösen a bánhorváti Berkes János Művelődési Ház udvarán tartottunk evangélizációt, amelyben az élő zene, a bizonyságtétel és egy pantomimelőadást követően Isten Igéje szólalhatott meg Daniel (Németország) és Veera (Finnország) szájából. Több mint 20 helybéli kívülálló hallgatta a Jézus Krisztusról szóló örömhírt, és egy megtérőért is imádkozhattunk.

Augusztus 3-án, szerdán Ózd utcáit járták a helyi és a külföldi fiatalok, hogy szórólapozással és személyes beszélgetésekkel hirdessék Jézust. Este 6 órától Gyülekezetünk imaházában egy Fórum keretében hallhattunk beszámolókat az ImpactNow Konferenciáról, valamint a külföldi fiatalok gyülekezeteinek missziós gyakorlatáról.

Augusztus 4-én, csütörtökön az MPE Dédestapolcsányi Gyülekezetével közösen az egyik helyi panzió fedett udvarán szolgált a missziós csapat. A igen szép számban összegyűlt érdeklődők ismét hallhattak bizonyságtételeket, láthattak pantomim előadást, részesültek az élő zenés dicséret áldásaiból, és nem utolsó sorban megszólíttattak Isten Igéjétől. Mintegy 7–8 megtérőért volt lehetőségünk imádkozni az evangélizáció során.

Pénteken a déli órákban Ózdon, a Szolgáltató Ház előtti téren hirdettük az evangéliumot, ezúttal zene nélkül, de a pantomim, a folyamatos bizonyságtételek, és az ismétlődően megszólaló igehirdetés felkeltette a járókelők figyelmét. Lehetőségünk volt több érdeklődővel is beszélgetni, értük imádkozni. Az Ózdi Városi Televízió egyik forgatócsoportjának figyelmét is felébresztettük, akik rögtönzött interjút és beszámolót készítettek az esti hírműsor részére.

A péntek estét egy TI–FI PARTY zárta, amelyben a vidám játékokon, és a dicsőítő énekeken túl az evangélium üzenete is méltó helyet kapott.

Szombaton délelőtt ismét a Szolgáltató Ház előtt találhattak bennünket az érdeklődők. Most már volt élő dicsőítés, csoporttánc, ismét volt pantomim, elhangzottak újabb bizonyságok, és a délelőtt folyamán többször megszólalt a Jézusról szóló örömhír is. Újfent sokakkal sikerült szóba elegyedni, és számos kívülálló-érdeklődőért volt lehetőségünk imádkozni.

Augusztus 7-én, vasárnap délelőtt nemzetközi – Úrvacsorával egybekötött – istentiszteletet tartottunk Gyülekezetünk imaházában. Isten Igéjét Rebeca Filincowsky Iack (Brazília) hirdette, majd minden jelenlévő nemzet nyelvén – németül (Gloria), portugálul (Gabriel), finnül (Sanna) és magyarul elhangzott az Úr Imája. Mindannyian együtt részesültünk az Úrvacsora jegyeiből. Az istentisztelet végén elbúcsúztunk a nemzetközi csoport tagjainak túlnyomó részétől, megköszönve egész heti szolgálatukat.

A délutáni evangélizációs istentiszteleten a Ti–Fi csoport énekesei és zenészei vezettek bennünket a dicséretben, majd Sanna a külföldi missziós csoport finn tagja hirdette az evangéliumot, amely után a felhívásra többen előrejöttek, hogy szívükbe fogadják Jézust, ill. megerősítsék az Úrral való kapcsolatukat.

 

Gyülekezetünk Tini–Ifi csoportja lelkesen, lendületesen, kreatívan és örömmel szolgált minden helyszínen, felkészülten és bátran hirdették Jézus Krisztust a személyes beszélgetések és imádkozások során.

Köszönet jár a külföldi vendégeinknek is, akik nagyban hozzájárultak az ImpactBorsod evangélizációs hét sikeres lebonyolításához.

Charlene, Dana, Gloria, Robin és Daniel Németországból, Rebeca és Gabriel Brazíliából, Sanna, Veera és Heikki Finnországból.

 

Az ImpactBorsod evangélizációs hét megvalósítását támogatta a